Główną rolę gra tu seler, którego możemy użyć w wersji ze słoika lub na surowo (obieranie, ścieranie na tarce - jak ja "kocham" te czynności :P).
Składniki:
Słoiczek selera w zalewie,
Mała puszka kukurydzy,
Garść rodzynek,
Garść orzechów włoskich (u mnie wersja bez orzechów)
Wykonanie:
1. Najważniejsze - rodzynki wkładam do miseczki i zalewam gorącą wodą, muszą się tak pomoczyć z godzinkę aby zmiękły.
2. Selera odsączam z zalewy i wrzucam do miski - jeśli jest w formie długich pasków można go pokroić na mniejsze.
3. Dodaję odsączoną kukurydzę, wymoczone rodzynki oraz posiekane drobno orzechy włoskie.
4. Podaję do obiadu :)
Surówka z selera i przypalony mielony na drugim planie ;) |
interesujace
OdpowiedzUsuń