wtorek, 31 lipca 2012

Zielona sałatka z kurczakiem dla dbających o linię

Lato to czas bikini, wypada więc pochwalić się zgrabną sylwetką.
To danie nie dość, że proste w wykonaniu, to jeszcze zdrowe, pożywne i niskokaloryczne.
Nie radzę tylko sałatki podawać mężczyznom. A już na pewno nie takim, którzy ponad wszystko wielbią soczyste pieczyste plus ziemniaki... ;)
Poniżej wersja ekspresowa dla zabieganych, z gotową mieszanką sałat i sosem z torebki, jeśli mamy więcej czasu możemy przygotować sos w domu. 


Składniki:
dowolna mieszanka sałat (ja użyłam mix sałat z roszponką firmy green factory),
sos winegret (do jego wykonania potrzeba tylko oliwy, soku z cytryny i octu),
podwójna pierś z kurczaka,
nasze ulubione przyprawy.

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę.
2. Kurczaka kroimy na kawałki i smażymy na rozgrzanej patelni, doprawiamy solą, pieprzem i naszymi ulubionymi przyprawami.
3. Na talerzu układamy sałatę, usmażonego kurczaka.
4. Sosem polewamy na samym końcu, tuż przed podaniem. Nie należy zbyt wcześnie polewać sałatki sosem, aby zanadto nim nie przesiąkła i  nie oklapła.

Prawda, że proste? :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz